Wagenweg 104 - 2012NH HN Haarlem
085-8884201
Bel ons!

Ooracupunctuur tegen diverse klachten

Klachten zoals migraine, eczeem, maagklachten of een burn-out behandelen is mogelijk door het zelfgenezend vermogen te stimuleren. En dat kan door middel van auriculotherapie, oftewel ooracupunctuur. Ik, Femke Rikken, bied zulke ooracupunctuur in Haarlem aan in mijn praktijk aan de Wagenweg 104. Voor een acupunctuurbehandeling anno 2018!

Wat is auriculotherapie?

Het oor is een gevoelig orgaan. Hierdoor is het vatbaar voor invloeden van buitenaf; zowel negatieve (o.a. bacteriën) als positieve prikkels. Tijdens acupunctuur aan het oor wordt hier dan ook op een positieve manier gebruik van gemaakt. Ooracupunctuur stimuleert namelijk de zelfregulatie en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Op die manier is het geen kwestie van enkel symptomen bestrijden, maar echt een langetermijnoplossing bieden.

Nog een unieke eigenschap van ooracupunctuur, is dat het een bijzondere samensmelting van Oosterse en Westerse geneeskunde is. De therapie is oorspronkelijk afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en in het Westen in de praktijk gebracht door de Fransman Paul Nogier. Een behandeling bevat het beste van beide werelden en is op vele momenten toepasbaar.

Hoe helpt ooracupunctuur?

Er zijn daarom diverse klachten die met een dergelijke behandeling aan te pakken zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van fysieke problemen zoals een tenniselleboog, chronische hoofdpijn of darmklachten? Dan is ooracupunctuur zeer zeker geschikt. Maar ook bij geestelijke klachten waaronder burn-out en een hoog stressgehalte kan deze behandeling uitkomst bieden.

Daarbij komt nog eens dat ik gebruik maak van een holistische werkwijze. Dat houdt in dat ik een acupunctuurbehandeling, indien nodig, aanvul met andere therapieën zoals bioresonantie en orthomoleculaire therapie. Aan de hand van uw specifieke situatie stel ik een behandelplan op maat op. Op die manier bent u verzekerd van de meest geschikte behandeling.

Voor meer informatie over mijn behandelwijze of om een afspraak te maken kunt u bellen naar 085-8884201 of een bericht sturen via het contactformulier. Ik hoop u snel te mogen ontvangen in mijn praktijk in Haarlem.